San o jednoj ženi

Dobro došli na moj blogg. Pjesme su moje djelo, jedne su pisane uz gitaru i te imaju akorde, a druge poezija... Ovo je u suštini više dnevnik događaja iz života mog...Molim Vas da poštujete moja autorska prava i da služe samo da uživate u njima..

29.02.2016.

................

Mjenjam se na gore,

oćutim sve pogrešne izbore.

Mjenjam se, blijedim,

sve manje i manje vrijedim.

 

            Negdje u meni je pakao. Umrijeću grešan. Spasi me. Spasi dušu moju. Potrošio sam ljepotu tvoju i šta sad? Ni ja više nisam mlad. Stablo koje vjetar samo što nije slomio. Bolje da si me slomila ti.

            Planiram i putovaću. Od sjevera ka jugu, da zagrlim sreću, da zagrlim tugu.  Imam ucrtanu kartu i na njoj krstić koji označava ulicu tvoju. Svi putevi i rijeke slile su se u tvoje oči. Zatvorni krugovi ljubavi puni grijeha.

            Sjećaš li se noći koje smo proveli skupa? Prošlih tonova punih blusa ? Izgrickanih obećanja da te neću pustiti drugom ? Čuo sam da lucidnost moja te nekad zadivi...Lažu zar ne?            Nestao sam i moje ime je zauzela psovka. Ne krivim te.

            Mrak vlada. Staklenim koracima ustajem i liježem. Iznad mog kreveta metronom sve sporije kuca. Posmatram prozore. Čemu zavjese u mraku služe..da najave zadnji čin ?

            Budeš li birala ljubavnika, biraj mlađe..biraj bolje. Na mene ne računaj. Negdje već ima neki od zapada ka istoku..... meni ostavi samoću vječnu, duboku. Ostavi mi taštinu da mi se ruga..jer svi putevi sa sjevera i juga, bili od blata ili zlata, vode pred tvoja vrata.

San o jednoj ženi
<< 02/2016 >>
nedponutosricetpetsub
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
2829

MOJI LINKOVI

.................
Bilo kakav komentar vjerske ili političke saržine biti će izbrisan prve prilike, molim Vas da se od istih uzdržite....

.......................
čitaj poeziju i na fb...

ladacki.blogger@gmail.com

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
212917

Powered by Blogger.ba