San o jednoj ženi

Dobro došli na moj blogg. Pjesme su moje djelo, jedne su pisane uz gitaru i te imaju akorde, a druge poezija... Ovo je u suštini više dnevnik događaja iz života mog...Molim Vas da poštujete moja autorska prava i da služe samo da uživate u njima..

31.07.2019.

...

-Šta misliš o njima? -Kojim njima? (Pogledah je izgubljeno.) -Čuj kojim njima?! (Prostrijeli me pogledom.) -U parku ima njih sad bar stotinu, i to bez kerova! Budi preciznija. -Njima! (Pokaza glavom u pravcu para na obližnjoj klupi.) -Što bih nešto mislio o njima? (Još uvijek mi na licu titra pomalo izgubljeni pogled.) -Kako što?! Pa vidi njemu je bar 50 godina, a njoj jedva 20! -Dobro, šta sad? Tebi je.. koliko ono? 12, a meni 40 i koja.. -Kako 12? Šta s tim hoćeš da kažeš? (Smrknu se kao olujno nebo.) -Pa 12, u čemu je problem? -Zašto 12 ? Hoću pametan odgovor, i to odmah?! (Sjevaju joj munje iz očiju.) -Hm.. pa čudiš se još svijetu ? Evo vidiš da još nisi shvatila kakav je svijet oko nas.. Hoćeš još koji argument da si kao djete? -Hoću!! (Oblaci su sve opasniji nad mojom glavom.) -Jesi se juče igrala s oklagijom, tako što si je po sebi okretala umjesto po tijestu? -Ne pametuj, znaš da je to nova masaža za celulit!!! -A da malo masiraš burek? Skinućeš koji kilogram, a ja ću biti sretan ako ne zagori ? -Ne može, pomiri se s tim da ne kuham!! I to su ti razlozi da kažeš da sam dijete? (Oblaci se ne razilaze.) -Dobro još čekam da ti porastu grudi..Sad će pubertet na svu sreću.. -Molim?!!! Što nisi ranije rekao da ti ne valjaju? Muvao si me danima da mi se uvučeš pod suknju i sad ne valjam?!! A da se igraš malo sam sa sobom ?!! (Eto nevrjeme počinje, sad ću da pokisnem kao miš.) -Slušaj fosnice, ti stvarno ništa ne kontaš?! Ti si moja kazna..U prošlom životu sam imao sve, i ženu s peticama, i bio sam nezadovoljan, pa me Bog u ovom kaznio. Sad sam ponizan, ali ne znači da moram biti zadovoljan.. nego imam ideju.. -Kakvu ?! (Ovo nevrijeme će da traje dok me vode ne potope.) -Ja ću da prošetam do pijace po jagode i šlag, kažu da od njih rastu petice, a ti spremi sebi kupku dok se vratim... možda ti se pridružim.. jagode će ti se sigurno pridružiti. -Znaš da je to nedokazan mit da od jagoda rastu sise? Ali ako preliješ šlag s čokoladom možda poraste guza... -Ajde bar nešto.. Biće čokolada...mada mi je lakše sakriti oklagiju...Gospodine Petkoviću (obratih se paru) lijepo Vas je vidjeti s kćekom, vidim i unuk liči na Vas. -Hvala Vam kolega. (Odgovori.) Izveli smo ga malo da na svjež vazduh da se igra s djecom i pokaza u smijeru dječijeg igrališta. -(Podbode me laktom u leđa da sam prebrojao sve munje koje su sijevale iz njenih očiju.) Tek će oklagija u stanu da radi, samo da znaš!!!!

26.07.2019.

..

-Devedesetosam, devedesetdevet, stotinu...(Otvori oči.) Još si tu ? -Jesam. -Nisi se sakrio? -Sad se kasno kriti, trebao sam se skriti kad me je ona tvoja prijateljica pozvala na rođendan.. -Ali ne bi me onda upoznao ?! -Vidi stvarno? ( Osmjehnuh se.) Nisam gledao tako na stvar.. -(Ćuti.Podiže prvo jednu obrvu, pa onda drugu.) A šta bi onda radio sam? -Žmurke se ne bih igrao po stanu sigurno. Evo već dvije večeri za redom glumim fikus u ćošku.. počeće da me zalivaju. -Loše si volje . (Smije se.) Opet su te na poslu slali da nosiš poštu bivšoj ? -Jesu, pa šta ? Kakve to veze ima s tim da me gnjaviši da se skrivam po stanu samo da bi me kinjila kad me nađeš? Kao da se mogu sakriti negdje osim iza vrata ? I nisi fer, ti se nikad ne kriješ! Jesam jednom. ( Smrknu se.) A da probaš ponovo ? ( Smrknuh se i ja.) Neću ! (Odbrusi mi i mahnu rukom odsječno.) Zašto? Zato što me prošli put nisi tražio, pustio si me da budem u sobi ispod kreveta dva sata. A to si se ti krila? Ja sam mislio da napokon brišeš prašinu ispod kreveta. (Nasmijah se.) (Puše na nos.) Ne laži, čim si odbrojao i vidio da me nema, otvorio si čips i pustio film. Nisam! Kako nisi ?! Prvo sam smazao čokoladu! (Smijem se.) E pa i meni ćeš nositi poštu, ako me još jednom ne nađeš ! A jel? (Podigoh obrvu.) Jeste ! Odoh se sakriti pa da vidim imaš li petlju da me ne nađeš!! ( Ustade s kauča i izađe iz sobe) Gdje si ostavila Milku vještice ? (Dobacih za njom.)

17.07.2019.

...

Neću ti ništa reći. Samoća će ti pričati o mojim suzama. Tuga o mojim danima. Sve što imam je bol.. Ovaj život bez ljubavi, pun ćutanja. Posjetim te nekad u snu i pričamo dugo. Pričamo očima. Ustanem i ćutim. Ustanem i žalim. Žalim za svim.

04.07.2019.

...

Nema pameti u ljetnim danima...u tvojim osmjesima. Negdje na dnu vinograda i danas srce stane i strada. Reću ti da sam nesretan pred svima. Gubim sve bitke, u svima me pobjediš pogledom. Logikom bez smisla. Nedorastao da se izborim sa zlom, puštam da se razočarašu u sve što sam nekad bio ja.

San o jednoj ženi
<< 07/2019 >>
nedponutosricetpetsub
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

MOJI LINKOVI

.................
Bilo kakav komentar vjerske ili političke saržine biti će izbrisan prve prilike, molim Vas da se od istih uzdržite....

.......................
čitaj poeziju i na fb...

ladacki.blogger@gmail.com

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
212929

Powered by Blogger.ba