San o jednoj ženi

Dobro došli na moj blogg. Pjesme su moje djelo, jedne su pisane uz gitaru i te imaju akorde, a druge poezija... Ovo je u suštini više dnevnik događaja iz života mog...Molim Vas da poštujete moja autorska prava i da služe samo da uživate u njima..

30.11.2019.

...

Sve se na kraju svede na blues. Tvoje oči, moje ruke. Sve se svede na blues. Tvoja ljubav, moje riječi pune buke.

27.11.2019.

....

Imam za tebe nebo....ribe od zlata. Imam za tebe sjećanje skriveno u travi kao ljetna kap rose.... rode što ti novi život nose. Imam za tebe svoje srce. Malo li je? Malo... Ispijam čaše vina što ga sunce rodi i gušim se u ljudskom zlu. Besmisao pohlepe. Besmisao života bez tebe..Negdje podno planina ja gledam svoj grob i čekam... čekam...

21.11.2019.

..

Jednom sam ti pričao šta volim. Dugo sam nabrajao sve osim tebe. Spisak bez reda i smisla jer u njemu nisi bila. Jednom si mi rekla koga voliš i to nisam bio ja. Mjesec ćuti od tad kao i zvijezde. Tišina. Spisak bez reda i smisla i spisak linije ljubavi. Rijeka šuti kao i kamenje. Prstima šapućeš da ne prekineš misao u ritmu tanga što je došla s kišom. Možda sam ti treba prekinuti san i banuti neželjen kao graničar. Možda sam trebao jednostavno ranije otići da ne čujem pogrešne riječi .

20.11.2019.

...

Slušam te kako dišeš dok sanjaš s njim. Poleglo je moje klasje. Gledam prazne ulice izgubljenih mjesta... sunce umire. Kad odu svi ja ću čekati neke nove, gore od nas što odlazimo. Djevojčica si u svojim očima okićena vjetrom. Usni. Praznina te čeka. Izdaja u snu, u duši, što tiho šapuće i budi. Usni.

19.11.2019.

..

Stavljam sliku tvoju u najmračniji dio sjećanja. Pokušavam te zaboraviti. Sretna bila ili ne , sad kasno je za nas. Previše se kamenja srušilo na put. Poželim ti dobar dan u želji da nas razdvoji. Tjelo moje je sve slabije i slabije. Možda je i bolja za tebe sudba s drugim. Koračam gazeći zimu koja dolazi.. kašljem. Ufitiljen mi oblak pokazuje crni dim na istoku.. beskrajnu vojsku...pokazuje izgubljene ljubavi. Ako ikad samo naslutim da nisi sretna spakovaću te bez trunke razmišljanja i odvesti. Idemo bilo gdje osim na istok.

16.11.2019.

..

Pustio sam te bez riječi. Šta sam drugo mogao? Reci, reci mi šta sam mogao uraditi za nas ? Ustajem i liježem umoran.. nesretan. Zvijezde iskre u nebu oslikavajući tvoje lice. Nedostaje mi tvoj osmijeh.. tvoje oči. Pišem ti pisma puna čežnje koje pohranjujem u tonovima harmonike. Negdje će ti otpjevati u kafani pjesmu punu bola i tad ćeš vidjeti moj lik pred očima. Daj muzičaru sve što imaš novca uz sebe.. nekako ću ti već poravnati dug.

14.11.2019.

,,,

Moje misli putuju tebi...valovi su što traže obalu. Upaliću svijeću za tvoje pretke koji te čuvaju. Nebo je noćas puno zvjezdane prašine...možda plamen svijeće pokaže ti gdje moje oči samuju. Bog me kaznio kad mi je pokazao ljepotu tvoje duše. Nekad sam shvatao sve zdravo za gotovo.. ljude.. ljubav.. dane... danas kad mi sve to nestaje kao lišće jesenje ja bih sve ispočetka,ali s tobom. Uzmi me za ruku i povedi u noćnu šetnju do kraja. Uzmi mi zadnji dah ja ću te i tada voljeti.

10.11.2019.

....'

Svijet je odavno izgubio smisao sa tvojim osmijehom koji je otišao od mene. U žicama nema više niti jednog sretnog tona. Dodirnuli smo se na tren i izgubili u kiši dana. Pjesak između prsta su tvoji pogledi nekadašnji....Cure i nestaju. Naša priča nema početak samo kraj i krivca.... mene.

05.11.2019.

...

Ispijam kafu gledajući prolaznike koje nosi jesen niz drum. Jesen je prost prelaz do okova zime i ništa više. Varljivo zlato iscrtano po lišću...u ušima simfonija vjetra uz ritam krošanja. Sve se sprema da umre uz pjesmu punu jazz-a. Nekad sam se radovao godišnjem dobu... nalazio u njemu.. ..sad jesen me čini sumornim. Kao bolest suši sve, ubija radosti. Nekad su mi ruke bile meke kao svila, sad su grube kao kora ostarjelih platana. Ponoć je za koji tren i sat će krenuti u novi krug. Kad se odlede snjegovi i sunce počne da miluje vinograde ja ću biti u nekom drugom proljeću, u nekom novom vremenu. Znaš šta, voljeću te i u njemu ljepojko.

San o jednoj ženi
<< 11/2019 >>
nedponutosricetpetsub
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930

MOJI LINKOVI

.................
Bilo kakav komentar vjerske ili političke saržine biti će izbrisan prve prilike, molim Vas da se od istih uzdržite....

.......................
čitaj poeziju i na fb...

ladacki.blogger@gmail.com

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
222796

Powered by Blogger.ba