beats by dre cheap

........

Sanjam vrijeme prije vremena. Neiskvareni osmijeh tvoj. Ako je bilo prošlih života nadam se da sam ih proveo s tobom. Ako bude budućih, nadam se da ću te naći prije svih i da ćeš ostati kad te budem nedostojan...a biću te nedostojan. Možda čak i nevjeran.

            Da li bi se našli u ovom životu ranije da sam bio nomad ili recimo samo pjesnik? Ne znam, reci mi. Povedi me. Ako ikad osnuješ crkvu biću prvi sljedbenik tvoj. Klečaću pred tobom kao što ti činiš u željama mojim. Znam, izdaću te. Svi sljedbenici izdaju vjeru svoju prije ili kasnije, a ti si sve u šta vjerujem danas. Ti si sve u šta ću vjerovati sutra.

            Nisam ti rekao, ali zaljubio bih se u tebe bilo kad u životu. I bila bi mi drukčija svakim danom. Pamtio bih sve tvoje osmjehe. Kovrče. Boje kose. Cvijetne haljine. (Ima nešto u ljetnim haljinama što me i danas vrati u mladost.)

            Sanjam vrijeme prije vremena. Sve je bilo jedno i puklo je. Tako smo se i mi razišli, kao kontinenti. Jedino su nam snovi ostali isti. U snovima se nađemo. Smijemo se. Sretni smo. Mlada si ponovo i ljeto je. Volim te. Volim i tvoj osmijeh. Haljinu cvijetnu. Voliš me.

            Možda je i bolje ovako. Ovako te ne mogu izdati. Biću vječno onaj pravi. Tvoje mjesto za omiljeni bjeg..moje ruke. Možda je i bolje što nisam mlad, jer tek sad sam svjestan djela svojih. Na greškama se uči, a ja sam ih lutko imao i previše. Sad mogu biti pravi. (Bar još godinu koju.)

            Ipak, ako bude novih života, čisto da se zna, ja bih radije griješio s tobom. Postao bolji s tobom.  

San o jednoj ženi
http://ladacki.blogger.ba
09/12/2015 15:38